Parmaskinke

Parmaskinke er for mange "Rolls-Roycen" av skinker. Grunnet meget strenge krav til råvare, foredling, tørking og produksjon er man ofte sikret å få den kvaliteten man er ute etter. Likevel er det variasjoner her også, og det handler for det meste om ulik lagringstid. Prosessen med å lage en parmaskinke kan ta alt fra ni måneder til to år, avhengig av skinkens størrelse. Parmaskinke er laget av skinken fra gris eller villsvin (bakben eller lår) og er preget av sin delikate og søte smak.

Parmaskinke har blitt utformet med den samme pleien siden romertiden. Den har kun blitt produsert i provinsen Parma, i Italia, der de unike forholdene i Parma-regionen har tilrettelagt for å produsere den høyeste kvalitet skinke som har blitt verdsatt av gourmeter i århundrer. Fire ingredienser som har spilt en stor rolle for dagens parmaskinke er: Spesielt avlet og matet italienske griser, bruk av havsalt i spekeprosessen, luft og, kanskje den viktigste ingrediensen, tid.

Vi elsker parmaskinke og kan fint nyte den kun sammen med en kraftig hvitvin, dette for at ikke noe av skinkens smak blir borte. For enkle retter kan den serveres på tykt italiensk brød med olivenolje, etterfulgt av en myk ost som mozzarella. Den passer også perfekt sammen med frukt som melon eller fiken. På samme måte er de ideelle oppskriftene for større retter med parmaskinke de som ligger smakens hoveddel på selve skinken. Da får en utnyttet denne fantastiske skinken på en best mulig måte. Den skal helst serveres og spises ved romtemeratur.

Vår parmaskinke er 100 prosent naturlig, uten tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Vi har flere varianter, i både hel, blokk og skivet. Visste du at grisene til parmaskinken fores med myse fra parmesanproduksjon?

Vi er stolte av å selge deg denne fantastiske skinken som har blitt utformet gjennom det spesielle forholdet mellom mennesker og natur.

Våre produkter

  • Parmaskinke «San Giorgio» 16 måneder hel uten ben ca. 7 kg
  • Parmaskinke «Corona Ducale» 14 måneder hel uten ben ca. 7 kg
  • Parmaskinke blokk «Matonella» 14 måneder ca. 5 kg
  • Parmaskinke skivet 500 g
  • Parmaskinke skivet 80 g